zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

NDP: Bruya beleid regering oorzaak verergerde Covid-situatie

lees ook ...

Minister AWJ ontvangt Stichting Crea Community Coaching

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op donderdag 01 juni jongstleden, mevrouw Clea Conijnenberg van de Nederlandse stichting CREA Community Coaching, ontva...

De aanpak van Covid-19 moet anders, vindt de NDP. Er is door de NDP-top een persconferentie belegd waarin is aangegeven, dat de president de leiding moet overnemen van de vicepresident en de minister van Volksgezondheid. Betere communicatie over de situatie is noodzakelijk en er moet meer keus zijn voor vaccinaties dan AstraZeneca alleen. Bovenal vinden zij dat het vertrouwen moet worden hersteld.

Het is de schuld van de regering met haar ‘bruya’ beleid en het overtreden van de Covid-19-maatregelen door regeringstoppers, dat de situatie niet serieus wordt genomen en nu is verergerd, vindt de paarse partij. De partij maakt zich zorgen en stelt zich op het standpunt eerst te praten over de Covid-situatie in het land en op een ander tijdstip in te gaan op andere onderwerpen.

Datgene dat zich nu in de medische sector voltrekt en de vele Covid-doden zijn het gevolg van het virus en het gevoerde beleid. Het gevolg is dat de gemeenschap in paniek is en in angst en onzekerheid leeft. Op de persconferentie zaten aan de fractieleden Ashwin Adhin en Jennifer Vreedzaam, NDP-ondervoorzitter Jennifer Simons, arts Humphrey Hasrat en woordvoerder Ricardo Panka.

Ze hebben de visie van de paarse partij over de Covid-19-situatie gepresenteerd. Zij hebben ook oplossingsmodellen aangeboden om de situatie beheersbaar te maken. De kern was “maximalisatie van de coördinatie, van de infrastructuur (zoals manschappen, middelen en infrastructuur) van de vaccinatie opties (meerdere merken vaccins) en van de communicatie.” De NDP vindt dat de regering niet goed genoeg communiceert over hoe ernstig de zaak is en de noodzaak van de maatregelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP: Bruya beleid regering oorzaak verergerde Covid-situatie