Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP-assembleelid Linga doet overstap naar VHP

Geplaatst

op

Ndp Assembleelid Erwin Linga Is Verwelkomd Door De Vhp. Foto Vhp

Met nog dertien dagen te gaan voor de algemene-, vrije- en geheime verkiezingen heeft NDP-parlementariër Erwin Linga gisteren de overstap gedaan naar oppositiepartij VHP. Linga was in het district Sipaliwini gekozen voor de paarse partij.

Hij is uit onvrede overgestapt naar de oranje partij. Volgens Linga hebben zijn structuren in het ressort Boven-Suriname hem aangeraden om deze stap te doen. De NDP van president Desi Bouterse, zou niets hebben betekend voor het Boven-Surinamegebied. Door de structuren is hij opgedragen om de kandidaat van de VHP in Boven-Suriname te ondersteunen.

Linga is hartelijk verwelkomd door VHP-voorzitter Chan Santokhi en ondervoorzitter Asis Gajadien. De parlementariër heeft ook zijn VHP-lidmaatschap uit handen van de VHP-voorzitter mogen ontvangen.

Geruchten

Al enige tijd deden geruchten over de overstap van de NDP-volksvertegenwoordiger de ronde. Hij heeft deze geruchten steeds weer ontkend. En gisteren is het gerucht ontzenuwd.

In november vorig jaar was hij nog afwezig tijdens twee vergaderingen over de Wet op de staatsschuld. Toen had hij aangegeven dat hij ziek was en zijn gezondheid voorging. Door zijn toenmalige partijgenoten is diverse keren telefonisch contact opgenomen, die niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd. Hij had bovendien niet afgemeld voor de vergadering. Linga is ruim 29 jaar lid geweest van de NDP. In 2010 werd hij gekozen als districtsraadslid en in 2015 als volksvertegenwoordiger.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen