dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

NDP-assembleeleden dienen klacht in tegen notaris in kwestie New Surfin

lees ook ...

Support for Suriname’s journalism from the Netherlands...

From April 1 of the following year, journalists from Surinamese media may apply for funds to do research. A fund will be established to provide financial assistance to journalists in Suriname. Over th...

De NDP-fractie in De Nationale Assemblee heeft een klacht bij het Tuchtcollege ingediend tegen een notaris in de kwestie New Surfin. De notaris heeft volgens de NDP de oprichters van deze NV onjuist geïnformeerd en hierdoor de informatie- en zorgplicht geschonden. Hij zou hebben verzuimd tijdig en duidelijk voor te lichten over de gevolgen van het handelen bij de oprichting en de opname van de natuurlijke personen Armand Achaibersing en Albert Ramdin in de akte.

Achaibersing en Ramdin bekleden hoge politieke functies, respectievelijk minister van Financiën & Planning, en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Er is volgens de NDP-fractie in deze kwestie duidelijk sprake van belangenverstrengeling. Bovendien is ook gehandeld tegen de Anticorruptiewet. De notaris is ook niet voortvarend te werk gegaan naar onderzoek van onder andere de doelen van de opgerichte NV.

De notaris heeft de akte volgens de NDP-fractie niet zorgvuldig voorbereid. De algemene beginselen van behoorlijk bestuur, alsmede de zorgplicht zouden zijn geschonden. Het edele beroep van het notarisambt is volgens de volksvertegenwoordigers naast zich neergelegd door de notaris.

De geplaatste aandelen van SRD 510.000 zijn ook niet gemeld bij het Meldpunt voor Ongebruikelijke Transacties. De NDP-fractie hoopt dat het Tuchtcollege onder leiding van rechter Iwan Rasoelbaks met voortvarendheid de zaak in behandeling zal nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-assembleeleden dienen klacht in tegen notaris in kwestie New Surfin