maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

NCT voorbereid op 5e coronagolf; lijkzakken en koelcontainers aangeschaft

lees ook ...

Vp Brunswijk bezorgd om wegtrekken van kader

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de ontwikkelingen in het land zorgwekkend zijn. Hij benadrukte dat de regering hard bezig is om hierop een antwoord te kunnen geven. Brunswijk reageerde me...

Het Nationaal Coördinatie Team COVID-19 (NCT), blijft alert voor wat betreft de Covid-cijfers in Suriname. Hoewel er nu een dalende trend is in het aantal coronabesmettingen en er helemaal geen sprake is van een vijfde golf, bereidt het team zich daarop voor. Er worden nu al bodybags en koelcontainers ingekocht voor de volgende golf.

Javier Asin, voorzitter van het Coördinatie Team, benadrukt dat er geen sprake is van dwang. “Men zal misschien niet aan alles kunnen meedoen, maar er is geen dwang. Er wordt geprotesteerd tegen iets dat niet bestaat,” zegt hij. Onlangs is er geprotesteerd op het Bronsplein door antivaxxers.

Met het oog op 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid worden er overal feestjes/activiteiten voorbereid. Ook de clubs zijn weer open en dat ook tot na de lockdown. De meningen over het wel of niet invoeren van een total lockdown op 25 november zijn verdeeld. Intussen is bekend dat geen geen total lockdown is op 25 november.

De NCT-coördinator benadrukt dat de vijfde golf sowieso komt. Hij legt uit dat het daarom belangrijk is om daarop voor te bereiden, zodat de gevolgen beperkt blijven. “Dat doen we door de mensen, die al gevaccineerd zijn, extra bescherming te geven: boosters voor iedereen die de tweede dosis minimaal vijf maanden geleden heeft gehad. Een tweede dosis voor iedereen, die slechts 1 dosis heeft gehad na een positieve test. En het verkorten van de periode tussen de eerste en tweede dosis AstraZeneca”.

Voor de maand november telt Suriname 59 coronadoden en in totaal zijn 1152 mensen overleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNCT voorbereid op 5e coronagolf; lijkzakken en koelcontainers aangeschaft