vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

NCT overgedragen aan ministerie Volksgezondheid

lees ook ...

Inspiratiebeurs Sula voor leerkrachten, schooljeugd en ouder...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur organiseert de inspratie-beurs Sula voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Speciaal voor de leerkrachten is de inspiratiebeurs op 29, 30 en 31 maa...

Het Nationaal Coördinatie Team (NCT) is vandaag officieel overgedragen aan het Ministerie van Volksgezondheid. Het NCT is vanaf februari medeverantwoordelijk geweest voor de implementatie van het vaccinatieprogramma. In juni heeft het NCT aangegeven geleidelijk aan haar werkzaamheden over te dragen aan het Ministerie van Volksgezondheid. 

Het BOG, RGD, de ziekenhuizen en de Medische Zending zullen via hun locaties, de vier beschikbare vaccins laten toedienen. De burgers hoeven zich dus geen zorgen te maken over de openstelling van de priklocaties. Ook bezoeken mobiele units diverse wijken om de vaccins toe te laten dienen. Naomi Chan, coördinator NCT zwaait af met de woorden: “We hebben heel veel geleerd en hebben dit met alle liefde gedaan, maar moeten nu verder en terug naar onze eigen werkzaamheden”.  Drs Javier Asin, zal de komende periode het nationaal vaccinatieprogramma implementeren.

Het ministerie heeft er alle vertrouwen in, dat het nieuwe team onder leiding van Javier Asin, de vaccinatiecampagne succesvol door de volgende fase zal leiden. De doelstelling blijft nog steeds, het sociaal en economisch leven zo snel mogelijk normaliseren en burgers deskundig begeleiden naar- en in het vaccinatieproces. Directeur Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul sloot de formele overdracht af met de woorden: “Makandra u sa tan feti corona”. Wij zijn het NCT zeer erkentelijk voor hun bijdrage in de afgelopen periode en bedanken ze nogmaals voor hun waardevolle bijdrage.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNCT overgedragen aan ministerie Volksgezondheid