donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
5
(1)

Nazaten verlaten plantages bezoeken de VP

lees ook ...

Arbeidsinspectie staat niet achter ontslag Hellings

 Vanaf 13 mei jongstleden ontstond er een onwerkbare situatie bij de Energie Bedrijven Suriname. Hedenmiddag is tijdens een algemene ledenvergadering van de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS...

De stichtingen Nazaten de Vlugt-Nunes, Delmaryphe en Mailo- Miesie-Minke brachten op 04 juli jongstleden een bezoek aan Waarnemend(Wnd) President Ronnie Brunswijk. Het doel van hun bezoek,was de Wnd President te informeren over het verzoek van genoemde Stichtingen om de verlaten plantages in grondhuur te krijgen.

Het gaat hierbij om de plantages Johannnesburg en plantage de Vlugt en Trouw, gelegen aan de Commewijnerivier, Cotticarivier en de Orleanekreek. Deze plantages zijn inmiddels verlaten en na bijkans 100 jaar terug in overheidsboezem.

De organisaties zijn sedert 2008 bezig met diverse de historie en verworvenheden van hun stamouders van Afrika en Europa te onderzoeken. De Stichtingen hebben plannen voor het plaatsen van een slavenmonument op plantage Johannesburg en plantage Vlugt en Trouw. Verder willen ze de plantages ontwikkelen door onder anderen fruit te telen. Ook willen ze helpen met het bevorderen van het toerisme en werkgelegenheid.

De Wnd President toonde zich geïnteresseerd in de plannen van de stichtingen. Hij heeft van de gelegenheid gebruikt gemaakt om contact op te nemen met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk. Afgesproken is dat er alles wordt gedaan, om de organisaties de mogelijkheid te bieden de plantages tot ontwikkelen te brengen.

De voorzitter van de Stichting Nazaten de Vlugt-Nunes, Ivan de Vlugt, is onder de indruk van de snelle aanpak van de Wnd President. Hij kijkt uit naar het moment dat het ontwikkelingstraject van start kan gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNazaten verlaten plantages bezoeken de VP