zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nauwere banden en toekomstgerichte samenwerking: Santokhi ontmoet Premier Li Qiang

lees ook ...

Auto te water bij Groningen, zoekactie naar bestuurder

Een Toyota Rush is vanochtend rond 04.00 uur de Saramaccarivier in gereden ter hoogte van Groningen. Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar de bestuurder, die volgens voorlopige informatie...

Op 12 april 2024 kwamen president Chandrikapersad Santokhi en premier Li Qiang van de Volksrepubliek China samen voor een vruchtbare ontmoeting. Deze bijeenkomst, als onderdeel van het staatsbezoek van president Santokhi aan China, benadrukte de warme en historische banden tussen de twee naties.

Premier Li Qiang erkende tijdens zijn openingstoespraak Suriname als een cruciale strategische partner in het Caribisch gebied en sprak optimistisch over de positieve ontwikkelingen in de bilaterale relatie. Hij benadrukte het belang van vooruit kijken en het voortdurend versterken van de vriendschap en samenwerking tussen beide landen. China beloofde blijvende steun aan Suriname en moedigde grote Chinese bedrijven aan om te investeren in het land.

President Santokhi uitte zijn dankbaarheid voor de hartelijke ontvangst en de voortdurende vriendschap die China aan Suriname biedt, onder meer door technische bijstand, studiebeurzen, schenkingen en leningen onder gunstige voorwaarden. Hij memoreerde ook de steun die China bood tijdens de COVID-19-pandemie, met name door vaccinatiehulp, die een teken was van diepe solidariteit te midden van wereldwijde uitdagingen. Dit alles heeft de hechte banden tussen beide naties verder versterkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNauwere banden en toekomstgerichte samenwerking: Santokhi ontmoet Premier Li Qiang