zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nauwe samenwerking helpt brand zwampgebied Wageningen onder controle te krijgen

lees ook ...

Met vereende krachten wordt momenteel intensief gewerkt om de brand in het zwampgebied van Wageningen onder controle te krijgen. Het Korps Brandweer Suriname werkt samen met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), het Nationaal Leger, het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, en met de hulp van burgers, waaronder rijstboeren uit het gebied, om de situatie aan te pakken.

De brand, die de afgelopen weken aanzienlijke rookoverlast heeft veroorzaakt in het zwampgebied rond Wageningen, is voorlopig onder controle. Echter, door aanhoudende hitte is de zwamp droog komen te liggen, met een dikke humuslaag.

Adjunct-hoofdbrandmeester Olton Pinas verklaarde dat de brand mogelijk is ontstaan door de extreme droogte of onvoorzichtigheid bij het verbranden van vuil. Hij benadrukte het belang dat de gemeenschap geen bijdrage levert aan dergelijke situaties. Hoewel het werk nog niet volledig is afgerond, is de situatie voorlopig onder controle. De hoeveelheid rook is aanzienlijk verminderd, waardoor vandaag de scholen in de buurt, die eerder vanwege de rookoverlast gesloten waren, weer bezocht konden worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNauwe samenwerking helpt brand zwampgebied Wageningen onder controle te krijgen