donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
1
(2)

Natuurrampen dreiging voor nationale veiligheid

lees ook ...

Mining- en trainingcenters geopend voor minder kwikgebruik

Waarnemend president Ronnie Brunswijk deelde het college en de samenleving in De Nationale Assemblee op dinsdag 30 mei mee, dat met behulp van de UNDP en andere donoren er gewerkt wordt aan het terugb...

DNV-directeur Shivanand Ramlall waarschuwt dat natuurrampen een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid en dat gefragmenteerd beleid funest is voor rampenbeheersing. Hij benadrukt het belang van samenwerking en integrale risico- en situatieanalyse, terwijl Suriname gastheer is voor de 14e vergadering van de Technische Adviescommissie van het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA).

De functionaris wijst erop dat veiligheid nu op een andere manier moet worden benaderd. “Veiligheid omvat veel meer dan alleen de militaire verdediging van het grondgebied en de soevereiniteit tegen vijandelijke legers, en het handhaven van de openbare orde en veiligheid door de politie en andere veiligheidsorganisaties. We kunnen ons niet langer permitteren om op een traditionele manier naar veiligheidskwesties te kijken.”

De directeur benadrukt dat transnationale georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en de negatieve effecten van natuurrampen enkele van de nieuwe bedreigingen zijn voor de nationale veiligheid. “Een gefragmenteerd beleid is funest in het kader van rampenbestrijding en -beheersing,” accentueert directeur Ramlall.

De DNV-directeur onderstreept dat de besprekingen tijdens de vergadering Suriname moeten helpen om efficiënt en effectief beleid op het gebied van rampenbeheersing uit te stippelen. Hij zegt verder dat Suriname moet werken aan een geïntegreerde risico- en situatieanalyse met betrekking tot rampenbeheersing en dat er ook een geïntegreerd kader voor informatie- en managementsystemen voor rampen moet worden opgezet.

De vergadering, waarbij 26 landen betrokken zijn, vindt plaats van 17 tot en met 21 april en is de eerste fysieke bijeenkomst na de Covid-pandemie. CDEMA coördineert noodhulp en hulpinspanningen aan deelnemende staten die met rampen te maken krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatuurrampen dreiging voor nationale veiligheid