zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Natte padieprijs naar SRD.800,-

lees ook ...

Ali: “Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen...

Ifraan Ali, de president van Guyana, heeft tijdens een openbare bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice, aangekondigd dat hij samen met president Chandrikapersad Santokhi van Suriname de mogelijkheid o...

Rijstproducenten hebben fel geprotesteerd tegen de opkoopprijs voor een prijs natte padie. Opkopers boden slechts SRD.650,- hiervoor. Interventie van de president was nodig om deze prijs naar minimaal SRD.800,- te brengen. Bhagwatpersad Ramadhin is voorzitter van de Vereniging Verwerkers en Rijstexporteurs (VVRE). Maandagavond is met hem afgesproken dat de opkoopprijs minimaal SRD. 800,- zal zijn.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft Starnieuws desgevraagd meegedeeld, dat dit met de voorzitter van VVRE is overeengekomen.  Boeren die eerder een lagere prijs hebben ontvangen voor hun padie, zullen alsnog worden gecompenseerd.

Het bereikte akkoord heeft nu concurrentie op de markt doen ontstaan. “Nu gaan de opkopers in concurrentie met elkaar. De verwachting is dat de opkoopprijs hoger zal uitkomen”, aldus Sewdien.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatte padieprijs naar SRD.800,-