donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Natte padieprijs naar SRD.800,-

lees ook ...

Vakbonden praten met de President over de nieuwe BTW wet

President Santokhi heeft op dinsdag 26 september om de tafel gezeten met de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), de Progressieve Vakcentrale C-47 en  vertegenwoordigers van andere v...

Rijstproducenten hebben fel geprotesteerd tegen de opkoopprijs voor een prijs natte padie. Opkopers boden slechts SRD.650,- hiervoor. Interventie van de president was nodig om deze prijs naar minimaal SRD.800,- te brengen. Bhagwatpersad Ramadhin is voorzitter van de Vereniging Verwerkers en Rijstexporteurs (VVRE). Maandagavond is met hem afgesproken dat de opkoopprijs minimaal SRD. 800,- zal zijn.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft Starnieuws desgevraagd meegedeeld, dat dit met de voorzitter van VVRE is overeengekomen.  Boeren die eerder een lagere prijs hebben ontvangen voor hun padie, zullen alsnog worden gecompenseerd.

Het bereikte akkoord heeft nu concurrentie op de markt doen ontstaan. “Nu gaan de opkopers in concurrentie met elkaar. De verwachting is dat de opkoopprijs hoger zal uitkomen”, aldus Sewdien.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatte padieprijs naar SRD.800,-