vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(2)

Natiosplers delen ontevredenheid ontslag Gorre

lees ook ...

President Santokhi zegt waarom het financieel moeilijk zal b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een regerings persconferentie op maandag 28 november jongstleden aangeven dat de regering ruim 400 miljoen SRD per maand besteed aan brandstofsubsidie ...

De spelers van het team van Natio hebben in een brief getekend 05 augustus 2021 aan ons allen kenbaar gemaakt waarom zij het ontslag van  bondscoach Dean Gorré problematisch vinden. Zij geven aan dat er daaromtrent totaal geen overleg met de spelers is geweest en dat zij ook geen informatie hebben gekregen omtrent het ontslaan van Gorré als bondscoach.

De spelers zeggen dat het ontslaan van een bondscoach vaker gebeurd, maar willen duidelijkheid in het ‘waarom’ achter het ontslag van Gorré en de rest van de staf, die naar zeggen van de spelers ook niet altijd juist zijn behandeld. ‘Respect’ is in dit proces het sleutelwoord.

Dit hoognodige respect wordt ook naar de spelers toe niet altijd getoond. Het team zegt daarover “er wordt het maximale van ons gevraagd, maar wel met de minste middelen” en geven aan wat zij daarmee bedoelen: Er waren geen trainingsvelden voor de wedstrijd tegen Canada en geen goede hotels. De kleding was niet beschikbaar of  zat niet goed. De voorbereiding op “dramatisch” kunstgras zorgde fysiek voor veel problemen. Daarnaast was er nauwelijks of geen communicatie tussen bestuur en spelersteam en dermate slechte voeding in de hotels, dat de spelers buiten eten moesten gaan halen. Ook was er tekort aan medische benodigdheden.

Tenslotte geeft het team van NATIO aan dat direct na de verloren wedstrijd tegen Jamaica hun terugreis was geboekt op 21 juli, één dag na de laatste groepswedstrijd. Hiermee geeft  het bestuur het signaal dat er totaal geen geloof in was dat Natio de resterende twee groepswedstrijden zou kunnen winnen. NATIO zegt dat zij mede door Dean Gorré en staf   geschiedenis hebben geschreven. Dit alles is een proces en daar hoort geduld bij.

Na het lezen van deze informatie rijzen er enkele vragen. Wat voor afspraken waren er gemaakt met coach Gorré? Was het contract dat hij voor drie jaar zou hebben dan onder voorbehoud? Wie heeft Gorré aangenomen? Was het bestuur van de Bond het niet eens met het aantrekken van Gorré en/of oneens met zijn salaris?  Deze vragen moeten nodig beantwoord worden, want er is overduidelijk frictie in de eenheid van besluitvormende organen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatiosplers delen ontevredenheid ontslag Gorre