zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale Zaadraad geïnstalleerd ter versterking agrarische sector Suriname

lees ook ...

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening v...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze inform...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op maandag 22 mei 2023 de Nationale Zaadraad geïnstalleerd met als doel de agrarische sector in Suriname te versterken. De raad, bestaande uit vijf leden, zal onder leiding van voorzitter Rinette Soeropawiro van het ministerie van LVV zich inzetten voor diverse taken zoals vastgelegd in de Zaadwet van 2005.

De Nationale Zaadraad heeft als verantwoordelijkheid om de algehele ontwikkeling en werking van het zaadprogramma in verschillende segmenten te bepalen. Daarnaast zal de raad zich bezighouden met het ontwikkelen van zaadbeleid, het voorbereiden van zaadregelgeving en het waarborgen van de naleving hiervan. Het bevorderen van samenwerking tussen organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij zaadgerelateerde activiteiten is eveneens een belangrijke taak, met als doel de efficiëntie van zaadproductie te verhogen.

In de komende periode zal de raad ook het ontwerp van het zaaizaad- en plantgoedwet-document, opgesteld door de Food and Agriculture Organisation of the United Nations op verzoek van het ministerie van LVV, grondig bestuderen en indien nodig aanpassen. Bovendien zal de raad de Zaadinspectie Dienst adviseren over certificering en minimale certificeringsnormen voor diverse gewassen, waarbij in overleg met Minister Sewdien het tarief voor de certificering zal worden bepaald.

Minister Sewdien benadrukte het belang van de taken die de pas geïnstalleerde raad zal vervullen en spoorde hen aan om deze met toewijding uit te voeren. Hij benadrukte dat de resultaten van de Nationale Zaadraad ten goede zullen komen aan de agrarische sector in Suriname en de gehele samenleving. De raad zal regelmatig verslag uitbrengen aan de minister over de voortgang van hun werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Zaadraad geïnstalleerd ter versterking agrarische sector Suriname