vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nationale voetbalselectie naar WK-interlands

lees ook ...

Baarmoederhalskanker nog steeds belangrijke doodsoorzaak ond...

Januari is Baarmoederhalskanker Bewustwordingsmaand met als doel om het bewustzijn over dit type kanker en HPV-vaccinatie te vergroten. Dit jaar wordt gefocust op het beëindigen van baarmoederhalskank...

Een deel van de Nationale Voetbalselectie is  vanuit Schiphol gereisd naar Suriname voor de WK-interlands tegen Bermuda en Canada van begin juni. Spelers en staf werden ook deze keer  bij de start van  deze WK-campagne uitgezwaaid en bemoedigd door de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi namens de president van Suriname.

Mede namens president Chan Santokhi voorspelde Khargi dat Suriname beide wedstrijden winnend afsluit: ‘Ik ben blij dat jullie zo vanzelfsprekend gehoor geven aan deze bijzondere ‘call of duty’. Suriname is nu al trots op jullie. Ons land kan jullie succes maar al te goed gebruiken in deze moeilijke tijd. In de eerste wedstrijd mag Bermuda geen probleem opleveren. En van Canada winnen we met 2-1, op zijn minst zegt de ambassadeur zelfverzekerd.

’De meeste internationals die in Europa actief zijn, reizen mee met bondscoach Dean Gorré. Spits Mitchel Te Vrede voegt zich later  bij de selectie. In Suriname is een achtdaags trainingskamp gepland, voor de thuiswedstrijd tegen Bermuda op donderdag 4 juni. Rechtsback Damil Dankerlui vindt die voorbereidingstijd een groot voordeel ten opzichte van de eerste WK-wedstrijd tegen de Kaaiman Eilanden: ‘Toen mochten we de dag voor de wedstrijd precies één uurtje trainen in het stadion. De FIFA is daar heel streng in. Nu hebben we veel meer tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken. Daar heb ik alle vertrouwen in’, zegt hij.

Ryan Koolwijk kijkt vol verwachting uit naar de komende interlandperiode. Een positieve coronatest belette hem mee te doen met  de eerste twee WK-wedstrijden in maart.  Koolwijk wil alles  geven voor het Surinaams elftal: ‘We gaan er vol voor. Veel vakantie krijgen we niet, maar dit wordt een prachtige voetbalzomer. In juli spelen we ook nog om de Gold Cup in Amerika,’ aldus Koolwijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale voetbalselectie naar WK-interlands