zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen actie

lees ook ...

Saramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan

Bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen klagen al langer over de slechte staat van delen van de Saramaccaweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Sidodadiweg. Naar aanleiding van deze...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk actie zal worden ondernomen om de veiligheid te verbeteren. Zowel de politie als de militairen zullen op grote schaal zichtbaar zijn, met als doel de samenleving gerust te stellen en het veiligheidsgevoel te herstellen. Alle fracties in de Assemblee uitten hun ontevredenheid over het veiligheidsbeleid van de regering, met name vanwege de vele berovingen die plaatsvinden, zelfs op plaatsen waar mensen zich normaal gesproken veilig zouden moeten voelen, zoals thuis, op hun erf of op straat.

Het veiligheidsplan zal landelijk worden uitgevoerd, waarbij Amoksi benadrukte dat criminelen na het plegen van misdaden vaak naar afgelegen gebieden vluchten. De autoriteiten zullen hen opsporen en arresteren. Zowel preventieve als repressieve maatregelen zullen worden genomen, waaronder het opvoeren van roadblocks en het inzetten van 200 nieuwe rekruten van het politiekorps. Samenwerking met Defensie, buurtorganisaties en buurtbeveiligingsorganisaties wordt geïntensiveerd, terwijl inlichtingendiensten zich richten op het identificeren van criminele hotspots.

Minister Raghoebarsing van Financiën & Planning werd speciaal naar de vergadering geroepen om de beschikbare middelen toe te lichten. Hij verzekerde de Assemblee dat er voldoende financiering beschikbaar is om het veiligheidsgevoel te herstellen en benadrukte het belang van effectieve uitvoering van het plan. Raghoebarsing riep financiële medewerkers op om de ministers te ondersteunen bij het in orde maken van financiële zaken, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het beleid maar niet noodzakelijk financiële experts zijn. Waarnemend president Brunswijk sloot af met de opmerking: “Minister, maak je geen zorgen om het geld.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen actie