dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
4
(1)

Nationale Uitvaartcentrum Shabier Ishaak

lees ook ...

President Santokhi plant fruit en groenten op zijn verjaarda...

President Chandrikpersad Santokhi, heeft op zijn geboortedag, in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), en groenten en fruit ...

De crematorium te Uitkijk is omgedoopt tot Nationale Uitvaartcentrum Shabier Ishaak. Tijdens de uitvaart van de radio- en cultuurpersoonlijkheid Shabierahmed Ishaak is dit aangekondigd door de Nationale Stichting Uitvaartoorden Suriname en de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie.

Deze icoon heeft het aardse met het eeuwige verwisseld op 4 mei. Hij was 75 jaar in ons midden. Deze man was voorzitter van Stichting Hindoestaanse Immigratie en Stichting Uitvaartoorden Suriname. Hij was Moslim, en hij heeft gewerkt aan de tot standkoming van deze crematieoord.

Ondervoorzitters van de organisaties spraken lovend over Shabierahmed Ishaak. De organisaties zijn in diepe rouw. Het is heel uniek, dat een Moslim heeft gewerkt aan de totstandkoming van een crematie-oord. Hij was de trekker en had nog grootse plannen die  gerealiseerd zullen worden door collegas, die achter zijn gebleven. Er komt volgens de plannen een algemene begraafplaats en een Moslim begraafplaats.

Ishaak had een uniek, talent. Hij kon Nederlands lezen en toch Hindoestaans uitspreken. Dus vertalen kon hij direct, aldus Gadjradj de ondervoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Uitvaartcentrum Shabier Ishaak