maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurering museumwezen

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te leggen voor een herstructurering van het museumwezen, had als thema ‘Suriname op weg naar een Nationaal Museumbeleid’.

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur opende de bijeenkomst en benadrukte de aanzienlijke achterstanden waarmee het Surinaamse museumwezen te kampen heeft. Hij onderstreepte het belang van deze eerste consultatie als een cruciale stap naar een noodzakelijke vernieuwing van de sector, waarbij de betrokkenheid van alle belanghebbenden essentieel is.

Commissievoorzitter Roseline Daan lichtte toe dat het doel van de bijeenkomst was om de fundamenten te leggen voor een nationaal museumbeleid dat de herstructurering van de sector moet ondersteunen. Directeur Cultuur Dweight Warsodikromo sprak over de huidige gebreken in het museumwezen, maar prees tegelijkertijd de inspanningen van de huidige museumhouders en eigenaren om de culturele waarde van Suriname te behouden. Warsodikromo bevestigde zijn bereidheid om nauw samen te werken met de commissie en de stakeholders om een gedetailleerd plan van aanpak op te stellen.

De bijeenkomst markeert een gezamenlijke ambitie om het museumwezen in Suriname nieuw leven in te blazen. Het betrekken van alle relevante partijen en het ontwikkelen van een gestructureerd nationaal museumbeleid worden gezien als essentiële stappen richting een duurzame en betekenisvolle heropleving van de sector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurering museumwezen