zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale Loonraad moet adviezen geven voor nieuw minimumloon

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

De door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) ingestelde Nationale Loonraad moet advies geven om te komen tot een algemeen minimumloon. Dit is bij wet vastgesteld. Minister Kuldipsingh heeft aangegeven ingenomen te zijn met de installatie van dit orgaan. De Nationale Loonraad wordt voorgezeten door Wonnie Boedhoe.

Het orgaan heeft als taak het presenteren van een advies aan de minister onder andere voor het vaststellen van een nieuwe algemeen minimumloon en of een nieuwe minimumloon per sector of beroepsgroep; het grondig consulteren van de technische stakeholders; de calculatiemethode van het minimumloon; de samenstelling van het basisvoedselpakket of andere indicatoren; het uitvoeren van loononderzoeken en het evalueren van de werking van de Wet Minimumloon en de sociale invloed daarvan.

Voorzitter Boedhoe heeft na haar dank aan de president en de minister te kennen gegeven samen met haar team de uitdaging aan te gaan en het werk te doen naar hun beste vermogen. President Santokhi heeft aangegeven, dat het installeren van de Nationale Loonraad een belangrijk moment is voor de totale samenleving.

De Loonraad bestaat verder uit Tirlotma Marhe-Kewal, Malty Dwarkasingh (Verening Surinaams Bedrijfsleven), Shoblinadebie Chotkan-Somai (AW&J). Lilian Menke- Tangali (Stg. Planbureau), Vanessa D’ costa- Chehin (Vakbeweging), Mohamed Ali (Vakbeweging).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Loonraad moet adviezen geven voor nieuw minimumloon