maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
2
(1)

Nationale Kunstbeurs krijgt eigen ‘huis’

lees ook ...

Airbus voor SLM aangekomen op de luchthaven

De nieuw aanwinst (Airbus A340-300) van de  Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is op maandag 13 maart 2023 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij aangekomen. Het toestel zal op drylease...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur beloofde bij de opening van de 56e Nationale Kunstbeurs  dat de organisatie gehuisvest zou worden. Het pand dat staat tussen het Congreshal en het oud KKF-gebouw is nu toegezegd aan  de Stichting Nationale Kunstbeurs. Het gebouw was afdeling van Justitie en Politie voor de brand van 2005.

“Het is misschien niet geschikt voor grote exposities, maar het is in elk geval een plek waar je in alle rust kunt werken naar de volgende Nationale Kunstbeurs”, aldus de bewindsvrouw.

Het pand wordt nu door Baska NV gerenoveerd als onderdeel van het project ‘Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Een zevental monumentale panden via een IDB-lening worden nu  gerenoveerd. Men hoopt de renovatie in een periode van minimaal acht maanden af te ronden.

De  coronapandemie noodzaakt de Kunstbeurs ook dit jaar virtueel te gaan. Het vindt plaats onder de naam ‘Suriname International Art Fair’ (SIAF). Dit jaar doen 67 kunstenaars met ruim 350 kunstwerken  mee. Nationale en internationale kunstenaars participeren dit jaar. De SAB heeft dit jaar het Surinaamsch Rumhuis ter beschikking gesteld.

De virtuele beurs was een succes vorig jaar. Michel Brahim, voorzitter van de stichting, rekent op hetzelfde dit jaar. “Wij hopen als NK met onze website ook een positieve bijdrage te leveren aan de beeldende kunst en de kunstenaars. Maar ook de band met het buitenland willen we verstevigen, waarbij het uitdragen van onze kunst en cultuur zeer belangrijk is.” Deze beurs duurt tot midden januari 2022.-.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Kunstbeurs krijgt eigen 'huis'