zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nationale Jeugdorganisaties steunen voorstel Kinderombudspersoon

lees ook ...

Klaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een vruchtbare basistraining brood en banket voltooid. Dez...

Het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de Jeugdraad Suriname (JRS) hebben recentelijk hun standpunten gedeeld met de Commissie van Rapporteurs van De Nationale Assemblée (DNA) betreffende het voorstel voor de instelling van een Kinderombudspersoon. Deze uitwisseling vond plaats op uitnodiging van DNA. Indien aangenomen, zal deze wet de overheid in staat stellen om een Kinderombudspersoon aan te stellen. Deze functionaris zal onafhankelijk en onpartijdig klachten over de bescherming van kinderen behandelen.

Zowel het NJI als de JRS ondersteunen dit voorstel volledig. Ze zien het als een versterking van de bescherming van kinderrechten in ons land. Een Kinderombudspersoon fungeert als een onafhankelijk pleitbezorger voor kinderen en jongeren, gericht op het beschermen en bevorderen van hun rechten en belangen. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat deze wet het welzijn van jongeren in ons land zal verbeteren. Het zal naar hun mening ook zorgen voor meer zekerheid dat kinderen en jongeren worden gehoord in beslissingen die hen aangaan. Het ministerie van Justitie en Politie zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze wet zodra deze is aangenomen door DNA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Jeugdorganisaties steunen voorstel Kinderombudspersoon