dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale Commissie Vision 2060 in zicht

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

In januari 2022 wil de regering een Nationale Commissie Vision 2060 formuleren waartoe er met verscheidene organisaties gesprekken zullen worden gevoerd.  Deze mededeling deed het staatshoofd op donderdag 16 december 2021 in de Nationale Assemblee.

Het is de intentie van president Chandrikapersad Santokhi om nog voor het einde van dit jaar consultaties met alle politieke geledingen, maatschappelijke organisaties en functionele groeperingen te starten.”Deze 2060 Vision moet politieke en maatschappelijk draagvlak hebben om de geprefereerde huidige en toekomstige inrichting van onze samenleving en economie, in kaart te brengen,” aldus de president.

Volgens het staatshoofd moet nu reeds begonnen worden met de eerste stappen in de transitie naar een economie, gebaseerd op voornamelijk hernieuwbare en groene energie. “Deze belangrijke stap is noodzakelijk, gegeven de ontwikkelingen op internationaal niveau, de afgesproken doelen van het klimaatakkoord, maar ook om een duurzaam vooruitzicht voor onze Surinamers in de toekomst te realiseren.”

Bij het denken aan duurzame ontwikkeling, moeten wij ons niet alleen richten op de karakteristieken en potentie binnen onze nationale grenzen, zei de president. De regering heeft een beleid ontwikkeld, waarbij niet alleen bilaterale betrekkingen verstevigd zullen worden om mede het Surinaams belang te garanderen, maar ook een visie van “buiten de grenzen, strategische en regionale economische samenwerking en integratie”.

Als onderdeel van deze buitenlandse politiek, zal Suriname in januari 2022 een trilaterale summit organiseren in Paramaribo, waarbij de staatshoofden van Suriname, Guyana en Brazilië de mogelijkheden van gezamenlijk optreden in het Guiana Shield zullen bespreken, met name op het gebied van energie, milieu, infrastructuur, investeringen en marktontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale Commissie Vision 2060 in zicht