zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale commissie moet viering jubileumjaren 2023 voorbereiden

lees ook ...

Court decision today suspended VRA actions

Given that a lawsuit is currently being heard by the court in preliminary relief procedures, the Association of Regional Health Service Physicians (VRA) has chosen to pause its action. After the VRA d...

In 2023 zijn er enkele jubileumvieringen in Suriname die voorbereid moeten worden. Het gaat om 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, 160 jaar Keti Koti en 170 jaar Chinese Immigratie. Om deze jubileumvieringen voor te bereiden heeft president Chandrikapersad Santokhi de Nationale Commissie Jubileumjaren ingesteld. In deze commissie zitten personen die de nodige expertise en culturele achtergrond hebben om op een gepaste wijze inhoud te geven aan de presidentiële opdracht.

Volgens president Chandrikapersad Santokhi is met de instelling van de werkgroep en de drie subcommissies – 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, 160 jaar Keti Koti Dey en 170 jaar Chinese Immigratie – de juiste organisatie gecreëerd, om deze drie herdenkingen in het jubileumjaar 2023 tot een grandioos succes te maken.

De Nationale Commissie is in het leven geroepen vanwege het bijzondere karakter van de jubileummomenten 2023 en de werkgroep zal namens het staatshoofd een algeheel overzicht hebben op alles wat er in dit kader zal gebeuren. Er hebben in deze Nationale Commissie naast vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, het Kabinet van de Vicepresident, de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS, het directoraat Algemene Zaken (ALZA) en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) ook personen van Binnenlandse Zaken (Biza) zitting.

Commissievoorzitter Jack Uden heeft harde afspraken gemaakt met de groep en hij ondersteunt de woorden van president Santokhi. ”Als er meer mensen erbij moeten komen om de eenheid te versterken, gaan wij dat doen, ook als er issues uitgesproken moeten worden”, zegt hij. Uden zegt verder dat de commissieleden niet alleen verslag doen aan de president, maar ook het aanspreekpunt zijn tussen het staatshoofd en de leden van de subcommissies.

Bhagwan Gangaram Panday is de voorzitter van de subcommissie 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, terwijl Steven Wong de subcommissie 170 jaar Chinese Immigratie leidt. Voor wat betreft 160 jaar Keti Koti Dey is Johan Roozer tot voorzitter benoemd. Op 5 juni 2023 wordt het eerste jubileum gevierd. Dan herdenken wij in Suriname 150 jaar Hindoestaanse Immigratie.

De groep zal faciliterend en begeleidend optreden naar de drie subcommissies toe, die tegelijkertijd voor elke specifieke jubileum dag worden ingesteld. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat elke viering de juiste waardering krijgt; een die broodnodig is voor de eenheid van de natie en moet leiden tot binding van de totale Surinaamse gemeenschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationale commissie moet viering jubileumjaren 2023 voorbereiden