donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

National carrier Suriname moet winstgevend worden

lees ook ...

70 social workers attend a training session JusPol

At the Ministry of Justice and Police (JusPol), a training session was given for more than 70 social workers to improve their capabilities. In a dialogue with Minister Kenneth Amoksi of Justice & ...

De national carrier van Suriname moet een gedegen plan uitwerken hoe de bedrijfsoperaties in hun totaliteit winstgevend en rendabel kunnen worden. Dit heeft president Chan Santokhi de leiding van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) meegegeven tijdens een bespreking. De SLM-leiding heeft tijdens de bespreking helderheid verschaft aan een delegatie van de regering, onder leiding van president Santokhi, ten aanzien van de stand van zaken van de bedrijfsvoering.

De leiding praat over de financiële situatie, uitdagingen, bezuinigingen, vooruitzichten, impact van Covid-19 op de bedrijfsvoering en voorstellen ten aanzien van de vloot. De actiepunten hebben voornamelijk te maken met bezuinigingsmaatregelen om het bedrijf mogelijkerwijs uit de crisissituatie te halen.

President Santokhi heeft de vertegenwoordigers van de SLM opgeroepen om ook na te gaan hoe andere luchtvaartbedrijven om gaan met uitdagingen, bezuinigingen en ook steeds meer mogelijkheden te bekijken om de inkomsten te verhogen.

Ook minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft enkele verbeterpunten aangekaart. Hij drukte de vertegenwoordigers op het hart om uit hun stoel te gaan om de business te halen, om zodoende de inkomsten van het bedrijf te verhogen. Hij noemt als voorbeeld de Franse oliemaatschappij die vanuit Parijs technisch personeel zal laten overvliegen via Frans-Guyana, om hen uiteindelijk met kleinere vliegtuigen naar Suriname te vervoeren. SLM zou op die ontwikkeling kunnen inspelen.

De plannen van American Airlines om dit jaar een aanvang te maken met vluchten naar Suriname zijn aan de orde gekomen. Santokhi wilde van de aanwezigen weten hoe zij deze ontwikkeling zien; als een dreiging of juist als een kans. Het lijkt hem gepast dat de SLM mogelijkheden bekijkt hoe samen te kunnen werken met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij en om mogelijkheden te benutten om eventueel diensten te leveren aan die maatschappij.

De president benadrukte dat hij naarstig uitkijkt naar het herstelplan vanuit de leiding van het bedrijf, “want het gaat om een ernstige crisis.” Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukte evenals president Santokhi dat het niet de bedoeling is om oneindig injecties te geven aan het bedrijf. “We willen weten van jullie hoe het bedrijf weer gezond en winstgevend gemaakt zal worden, anders ben ik de eerste die zal zeggen stoppen ermee.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNational carrier Suriname moet winstgevend worden