vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Vervoersbedrijf wil zelfvoorzienend worden

lees ook ...

Zesde Naks iconenkalender

Naks (Na Afrikan Kulturu fu Sranan) heeft de zesde iconen-kalender uitgegeven. Twaalf opmerkelijke Surinamers zijn weer in de spotlight geplaatst in deze editie. Donderdag jongstleden is het geheel ge...

De Directie van het Nationaal Vervoersbedrijf(NVB) heeft op dinsdag 11 mei 2021  een presentatie gehouden voor president Chandrikapersad Santokhi over een nieuw bedrijfsplan. De bedoeling is om  het vervoersbedrijf naar een hoger niveau te tillen. Onderdeel van het actieplan is het efficiënter maken van busroutes. 

Er is ook van gedachten gewisseld over het op een verantwoorde wijze afschaffen van subsidies. Minister Jubithana merkte op, dat het ook bekeken wordt of er nog een verdienmodel aan het NVB  gekoppeld kan worden zodat het bedrijf meer inkomsten heeft en er geen subsidie meer gegeven hoeft te worden voor de doelgroepen. Ook de kwestie over het vervoer met een sociaal tarief wordt nader bekeken.

NVB-directeur Fariyal Renfurm gaf aan, dat op instructie van president Santokhi de leiding van het bedrijf doorgaat met het verzamelen van de nodige data ten behoeve van een gezonde bedrijfsvoering. Het is de bedoeling dat de leiding van het NVB en het ministerie over anderhalve maand weer bij de president zijn om verder over het actieplan te praten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Vervoersbedrijf wil zelfvoorzienend worden