woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal verbroedering en eenheidsevenement bij monument Jagernath Lachmon

lees ook ...

Kameroen eerste Afrikaanse land met malariacaccin

Kameroen markeert een mijlpaal als het eerste Afrikaanse land dat het malariavaccin Mosquirix officieel in gebruik neemt. Gisteren arriveerde een zending met meer dan 331.000 doses op de luchthaven va...

Bij het monument van Jagernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein vond op 21 september een ceremonie plaats ter gelegenheid van de Nationale Dag van Verbroedering en Eenheid. Deze plechtigheid viel samen met de viering van de geboortedag van Jagernath Lachmon, de eerste voorzitter van de Verenigde Hervormingspartij (VHP).

Onder de aanwezigen waren waarnemend president Ronnie Brunswijk, leden van de Staatsraad, parlementariërs, bestuursambtenaren en bestuursleden van de VHP, evenals Paul Salam Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), en Angelique del Castillo, voorzitter van het Democratisch Alternatief (DA’91).

Tijdens hun toespraken belichtten de politici hun persoonlijke ervaringen met de verbroederingspolitiek van Lachmon en hoe zij hier invulling aan hebben gegeven. Ze herinnerden ook aan hoe deze ideologie werd omarmd door Johan Adolf Pengel van de Nationale Partij Suriname (NPS).

Brunswijk benadrukte dat Lachmon symbool staat voor verbroedering en eenheid tussen de verschillende rassen in onze samenleving. “Laten wij als Surinamers, als leiders, als mannen en vrouwen van dit grondgebied, onze leiders, wijlen Jagernath Lachmon en Johan Adolf Pengel, eren,” beklemtoonde hij.

Door het instellen van 21 september tot de “Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid”, willen de VHP, de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Jagernath Lachmon, verduurzamen. Het gaat hierbij ook om de overtuiging dat verbroedering en verbondenheid met elkaar, de enige weg is voor Suriname als een multi-etnische en culturele samenleving, om in eenheid voort te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal verbroedering en eenheidsevenement bij monument Jagernath Lachmon