woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal ondernemerschapstraining stimulans voor kleine ondernemingen

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse weg...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op di...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) biedt een uitgebreid trainingstraject aan voor zowel bestaande als toekomstige kleine ondernemers in Suriname. Dit landelijke initiatief heeft tot doel ondernemerschap te bevorderen en de deelnemers worden gedurende drie dagen intensief getraind in essentiële aspecten van het ondernemen.

Het project is gericht op het aanmoedigen van bestaande kleine ondernemers om hun bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen, terwijl potentiële ondernemers worden aangemoedigd om hun eigen bedrijf te starten. Tijdens de start van het programma in het Lalla Rookh-gebouw werden de deelnemers verwelkomd door minister Rishma Kuldipsingh en waarnemend directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera.

Minister Kuldipsingh beschouwde de lancering als een vervulling van een lang gekoesterde droom. Het ministerie heeft voortdurend gezocht naar manieren om ondernemerschap te bevorderen. Zij benadrukte dat naast talent ook expertise en energie essentieel zijn voor succesvol ondernemerschap en benadrukte het belang van training en kennis op dit gebied.

Het trainingstraject zal landelijk worden uitgevoerd als onderdeel van de inspanningen om de economie van het land te versterken. Het ministerie zal blijven investeren in het ondersteunen van kleine ondernemers, zonder kosten voor de deelnemers. Directeur Mathoera benadrukte het belang voor de deelnemers om de training succesvol af te ronden, waarbij ze verzekerd werden van verdere begeleiding en ondersteuning bij het opstarten of uitbreiden van hun bedrijf.

De training omvat verschillende aspecten van ondernemerschap, zoals kostprijscalculatie, businessmodel canvas en administratie. Het programma zal worden uitgerold naar verschillende districten en zal samenwerken met organisaties zoals de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. De trainers zijn opgeleid door gerenommeerde instellingen zoals de Centrale Bank van Suriname en De Surinaamsche Bank, terwijl ook het Suriname Business Forum betrokken is bij de uitvoering van het programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal ondernemerschapstraining stimulans voor kleine ondernemingen