maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal Leger ziet zorgwekkende afname in personeelsbestand

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Het Nationaal Leger kampt met een aanzienlijke uitstroom van manschappen. In 2023 verlieten 248 personen de Defensieorganisatie, terwijl er slechts 3 nieuwkomers waren. Dit alarmerende tekort baart minister Krishna Mathoera van Defensie zorgen. De slechte lonen worden gezien als de primaire reden voor de massale uitstroom.

Militairen kiezen massaal voor andere sectoren, zoals de politie of particuliere beveiligingsbedrijven, waar de lonen en arbeidsvoorwaarden beter zijn. Ondanks wervingsinspanningen is er weinig animo voor het leger. De lage salarissen en de uitdagende werkomstandigheden maken het leger onaantrekkelijk voor potentiële rekruten.

De voortdurende uitstroom kan leiden tot een ernstig tekort aan manschappen, wat de slagkracht van het leger kan beïnvloeden. Minister Mathoera benadrukt de noodzaak van betere salarissen om het leger aantrekkelijker te maken. Ze pleit ook voor een betere balans in de loonverhoudingen binnen de overheidsdienst.

De Defensieorganisatie heeft de afgelopen drie jaar noodgedwongen bezuinigd op materiaal en persoonlijke uitrusting. Dit vormt een extra uitdaging voor de organisatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger ziet zorgwekkende afname in personeelsbestand