woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Nationaal Leger versterkt met Franse militaire steun ter waarde van miljoen euro

lees ook ...

Srefidensi in de kolonie Suriname over 170 jaar Chinezen in ...

“Srefidensi in de kolonie Suriname begon met 1 cent birambi op azijn”, is een prachtig, rijk geïllustreerd boek geschreven door Paul Woei over de Chinezen in Suriname vanaf 1853. Het is prachtig geïll...

In het kader van een langdurige defensie samenwerking met Frankrijk heeft het Surinaams Nationaal Leger militair materieel ontvangen ter waarde van een miljoen euro. Op 15 september 2023 vond de officiële overdracht plaats tijdens het bezoek van de Franse brigadier-generaal Marc Le Bouil. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie en kolonel Werner Kioe A Sen, de bevelhebber van het Nationaal Leger, namen het materieel in ontvangst.

De donatie omvat voornamelijk FAMAS-geweren, een Frans vervaardigd aanvalsgeweer, evenals bijbehorende munitie. Dit materieel is bedoeld ter modernisering van het Surinaams Nationaal Leger om te kunnen anticiperen op de diverse uitdagingen en dreigingen van zowel heden als toekomst.

Onlangs werd ook de schietbaan in de OP Savannah gerehabiliteerd met assistentie van het Franse 9th Marine Infantry Regiment. Deze schenking wordt vergezeld door verschillende trainingen voor het Surinaamse militaire personeel.

Suriname en Frans-Guyana worden geconfronteerd met soortgelijke uitdagingen, waaronder transnationale georganiseerde misdaad, drugshandel, illegale grensoverschrijding van personen en goederen, illegale visserij en goudmijnbouwactiviteiten. Deze kwesties tasten niet alleen de soevereiniteit van beide landen aan, maar hebben ook een negatief effect op de flora en fauna.

De overdracht van dit militair materieel onderstreept de vastberadenheid van beide landen om hun krachten verder te bundelen en met een verhoogde interoperabiliteit gezamenlijk tegen deze problemen te strijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger versterkt met Franse militaire steun ter waarde van miljoen euro