zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Leger Suriname heeft bijkans 100 officieren erbij

lees ook ...

Indigenous Navigator project

Besturen van de dorpen Cassipora en Philipus Shikwabana hebben informatie gekregen over het Indigenous Navigator project. Dit jaar gaat de derde fase vanhet project van start. In de deze fase moeten d...

In de Memre Boekoe kazerne zijn vandaag 112 manschappen in dienst van het ministerie van Defensie en het Nationaal Leger beëdigd tot officier. De groep, waarvan 28 % uit vrouwen bestaat, werd bij dit heuglijk moment toegesproken door president Chan Santokhi, Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en bevelhebber kolonel Robert Kartodikromo. De beëdiging is ook in verband met het wegwerken van achterstanden in rechtspositie.

President Santokhi tevens opperbevelhebber van de strijdkrachten sprak van een bijzondere dag voor het leger. Volgens hem hebben de officieren nu een bijzondere verantwoordelijkheid. Met hun beëdiging hebben zij zich formeel verbonden aan de primaire eisen die aan een officier worden gesteld, te weten: integriteit, besluitvaardigheid, dienstbaarheid, goede communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid.

Het staatshoofd verwacht volledige integriteit. De officieren moeten kordaat kunnen optreden en er mag geen “a no mi”-attitude zijn. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen, een proactieve houding aan de dag leggen en initiatieven ontplooien. Naast het aangaan van de formele verbintenis, betekent hun beëdiging ook het zich uitspreken van betrouwbaarheid en ondergeschiktheid aan het wettelijk gezag.

Zowel minister Mathoera als bevelhebber Kartodikromo wees erop dat de beëdiging reeds bij het afstuderen van de opleiding een feit moest zijn. Door omstandigheden is dat niet gebeurd, gaf Kartodikromo aan.

Volgens Mathoera moet de beëdiging ook gezien worden in het kader van het voornemen van de regering en de legerleiding om alle achterstanden met betrekking tot de rechtspositie van militairen in de eerste helft van 2021 zoveel als mogelijk op te heffen. “Onze manschappen zijn onze meest waardevolle hulpbronnen, zij beschermen ons land en nemen grote risico’s onder niet optimale omstandigheden”, zei Mathoera.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger Suriname heeft bijkans 100 officieren erbij