maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Leger probeert meer gezag uit te stralen naar jongeren

lees ook ...

Nationaal Leger ziet zorgwekkende afname in personeelsbestan...

Het Nationaal Leger kampt met een aanzienlijke uitstroom van manschappen. In 2023 verlieten 248 personen de Defensieorganisatie, terwijl er slechts 3 nieuwkomers waren. Dit alarmerende tekort baart mi...

Het Nationaal Leger probeert met motivatiesessies gezag uit te stralen en jongeren te inspireren om de basisprincipes hoog in het vaandel te houden. De bedoeling is dat jongeren als waardevolle burgers het land helpen ontwikkelen. Er zijn onlangs motivatiesessies verzorgd op de Christus Koningschool, VOJ Debi Sahai, Shri Ram School, MR Dayanand school, VOJ Albina en Mulo Meerzorg. Deze motivatiesessies zijn verzorgd door de kapitein Shyam Manniesingh.

Volgens de legerkapitein leidt het gebrek aan motivatie tot lagere betrokkenheid, waardoor de kans op vroegtijdig schoolverlaten groter wordt. De gevolgen hiervan zijn van werkloosheid tot criminaliteit. Aan de andere kant leidt motivatie tot meer inzet en betere prestaties.

Velen praten over intrinsieke motivatie bij studenten. Echter zijn honderden schoolleiders de mening toegedaan dat motivatie van buitenaf (rolmodellen bij het leger, politie) die motivatie ondersteunen.

Er is ook een motivatiedag gehouden voor de examenkandidaten van de KRS Coleridge school op het MTC resort in Para. Hier hebben drie medewerkers van de afdeling Civiel-Militaire Relaties samengewerkt met militairen van SENL, waaronder zeven onderofficieren en een officier om de studenten middels sportactiviteiten te motiveren.

Motivatiedag examenkandidaten KRS Coleridge school op het MTC-resort in Para. Foto Defensie

Kapitein Manniesingh is een gedreven officier binnen het Nationaal Leger. Hij staat bekend als een gedisciplineerde Surinamer, die diverse projecten uitvoert in stad en district. Deze hebben vaak het karakter van een motivatiesessie. Daarbij praat de officier op scholen en bij diverse organisaties over discipline en wilskracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger probeert meer gezag uit te stralen naar jongeren