donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4
(1)

Nationaal Leger is voorbereid op aanpak rampen

lees ook ...

Fighting corruption is a priority

  President Chan Santokhi said in his annual speech on Thursday that fighting corruption will be a priority. And the fight against corruption will be intensified. The president said that t...

Defensieminister Krishna Mathoera en kolonel Jerry Slijngard, directeur Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), hebben onlangs  geparticipeerd aan een virtuele sessie van het zevende Regional Platform for Disaster Risk Reduction in the Americas and the Caribbean. De bewindsvrouw zegt dat het Nationaal Leger zich beter voorbereid op het verlenen van hulp bij rampen.

Zij bracht naar voren, dat ook ons land niet bespaard is gebleven van de gevolgen van klimaatverandering. Rukwinden, hevige regenval met als gevolg overstromingen en wateroverlast hebben grote schade gebracht aan de landbouw, pluimveeteelt en veehouderij.

De bewindsvrouw heeft  gepleit  voor investeringen in het vergroten van de expertise van veiligheids- en hulpdiensten om effectiever te kunnen optreden bij eventuele rampen en andere calamiteiten. Bewustwordingscampagnes voor gemeenschappen, moeten deel hiervan uitmaken, zodat zij zich beter kunnen voorbereiden op toekomstige rampen.

Landen blijken jaarlijks steeds meer geld aan rampen te moeten uitgeven, met als gevolg, dat er minder middelen overblijven voor economische groei. Het is dus zaak om te werken aan het beperken van deze rampen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger is voorbereid op aanpak rampen