maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Leger houdt opendag

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Het ministerie van Defensie heeft een open dag georganiseerd om de gemeenschap een kijkje achter de schermen te geven van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL). Jong en oud konden de Memre Buku Kazerne Noord bezoeken om meer te weten te komen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger. Deze gelegenheid bood niet alleen inzicht in de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen (KST).

Kapitein Jeflyn Finkie legde uit dat het Nationaal Leger momenteel bezig is met werving en selectie voor de infanterie en het Korps Speciale Troepen. “Op verzoek van de bevelhebber, Werner Kioe A Sen, heeft de commissie een open dag georganiseerd,” benadrukte kapitein Finkie. De afdeling G3 heeft deze dag gepland om belangstellenden en geïnteresseerden de kans te geven te zien wat de infanterie en de speciale troepen kunnen doen. Bezoekers hadden ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan huidige personeelsleden en rekruten, waardoor ze meer te weten konden komen over de carrièremogelijkheden en vereisten binnen deze eenheden.

De open dag had een tweeledig doel. Aan de ene kant wilde de organisatie, met name de infanterie en het KST, laten zien wat ze allemaal kunnen. Aan de andere kant bood de dag geïnteresseerden de mogelijkheid om te solliciteren voor diensttreding bij de infanterie of de speciale troepen. “We hebben ongeveer honderd man nodig voor de speciale troepen en honderdvijftig man voor de infanterie,” merkte kapitein Finkie op. De trainingen zullen in juli van start gaan en twee maanden duren in de Ayoko Kazerne. Momenteel is het NL bezig met de selectie en keuring van kandidaten. Kapitein Finkie voegde eraan toe dat er ook open dagen zullen worden gehouden in de districten Para en Wanica om meer mensen te interesseren voor sollicitatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger houdt opendag