dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal Leger heeft binnenkort nieuwe bevelhebber

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

Over enkele weken moet het zover zijn dat de nieuwe bevelhebber voor het Nationaal Leger kan worden gepresenteerd. Er komt steeds meer licht aan het einde van de tunnel, zegt minister Krishna Mathoera. De vervanging van kolonel Robert Kartodikromo als legerbevelhebber is al enkele maanden aangekondigd.

Kartodikomo, die in maart 2019 het roer overnam van het leger, werd 65 jaar in augustus 2020 en heeft gezegd dat hij met pensioen wil. Even leek het alsof er maar geen schot in de zaak kwam. Binnen Defensie is er niet over een nacht ijs gegaan, legt de minister uit. Er is een “degelijk selectieproces” gestart om ervoor te zorgen, dat de besluiten over de opvolging zorgvuldig zijn.

“We willen een integere, betrokken en kundige bevelhebber, die het leger kan leiden naar een nieuw tijdperk.” Afgelopen maanden voerde een driekoppige selectiecommissie tal van gesprekken met meer dan 70 hoofdofficieren. Leidraad voor de selectie van de hoofdofficieren was onder meer de anciënniteitslijst van het leger. “Uit de selectie zijn een aantal voorstellen gedaan aan de regering om het uiteindelijke besluit te nemen.”

Mathoera begrijpt het ongeduld in de samenleving en bevestigt het gebrek aan informatie over het vervangings- en selectieproces voor een nieuwe legertop. Er wordt nu ook gewerkt aan de reorganisatie van de voorlichtingsdienst op dit ministerie, zodat de samenleving van de juiste informatie kan worden voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger heeft binnenkort nieuwe bevelhebber