zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal Leger doet mee aan internationale militaire oefening in Frans-Guyana

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

27 militairen van het Nationaal Leger doen mee aan een oefening die op Frans grondgebied gehouden wordt. Deze training begon op 7 maart en duurt tot en met 21 maart. ‘Fer de Lance’ is een internationale militaire oefening die georganiseerd wordt door het Franse leger in Frans-Guyana. Hieraan participeren eenheden van Brazilië, Guyana en Suriname.

Voor Suriname is het van belang om sterke regionale partnerschappen te hebben om gezamenlijk voor veiligheid te zorgen, informatie en inlichtingen te delen, maar in het bijzonder om de interoperabiliteit tussen regionale legers te bevorderen. Deze interoperabiliteit is belangrijk wanneer legers gezamenlijk vredes- en veiligheidsmissies en/of humanitaire operaties uitvoeren.

De Surinaamse delegatie bestaat uit een gemengd peloton van de landmacht en marine. Ook zijn er vier observers onder leiding van de majoor Ajay Bagwandien die in de staf van de oefening participeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger doet mee aan internationale militaire oefening in Frans-Guyana