dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal Leger distantieert zich van nepnieuws over ontwapening speciale eenheid

lees ook ...

Het Nationaal Leger Suriname maakt bekend dat het zich distantieert van recente nepberichten die circuleren op sociale media. Deze berichten beweren dat kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, leden van het Korps Speciale Troepen (KST) zou hebben laten ontwapenen. De leiding van het Nationaal Leger benadrukt dat er geen enkele groep of eenheid van het leger is ontwapend vanwege vermoedelijk afwijkend gedrag of om welke reden dan ook.

Het Nationaal Leger benadrukt dat de integriteit van de organisatie intact is, omdat elk lid zijn of haar verantwoordelijkheden kent. Met betrekking tot een officier die vastzat vanwege zijn rol als voormalig beveiligingspersoon van de vorige president Desire Delano Bouterse, wordt gesteld dat de bedenkers van dit verhaal uit zijn op misleiding van de samenleving. De betreffende officier was gearresteerd op gronden die aanzienlijk verschillen van wat wordt beweerd.

Het Nationaal Leger is een professionele organisatie die onderhevig is aan diverse wetten die door de leden moeten worden gerespecteerd. Als onderdeel van de Defensieorganisatie is het Nationaal Leger Suriname toegewijd aan het werken conform het internationaal recht, humanitair recht en andere internationale verdragen.

De leiding benadrukt de noodzaak voor de samenleving om waakzaam te zijn voor nepnieuws en valse informatie. In de huidige digitale tijd kan vrijwel iedereen nepnieuws creëren en misleidende informatie verspreiden. Het Nationaal Leger roept op tot het verifiëren van de bronnen van dergelijke berichten voordat ze verder worden verspreid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger distantieert zich van nepnieuws over ontwapening speciale eenheid