donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(2)

Nationaal Indoor Stadion moet commerciële instelling worden

lees ook ...

President Santokhi: “Onrust draagt bij aan koersontwik...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een openbare vergadering van het parlement aangegeven, dat onrust een belangrijke factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling in het land....

Het Nationaal Indoor Stadion (NIS) ook bekend als de Anthony Nesty Sporthal moet van een non-profit organisatie overstappen naar een commerciële instelling om inkomsten te genereren. De plannen hiertoe zijn donderdag door de Stichting Beheer en Exploitatie NIS aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd. Binnen deze plannen ligt ook het renoveren en uitbreiden en moderniseren van de accommodatie om zodoende ruimschoots te voldoen aan haar doelstellingen.

Tijdens de presentatie is aangegeven dat de Covid-19-pandemie ook impact heeft gehad voor de sporthal. Sinds deze situatie zich voordoet heeft het NIS geen activiteiten georganiseerd. Hierdoor zijn de inkomsten weggebleven doordat de vraag naar diensten is weggebleven, dit als gevolg van de maatregelen om Covid-19 tegen te gaan.

De sporthal bevindt zich momenteel door het ontbreken van een gedegen onderhoudsplan alsook structureel en duurzaam onderhoud in een deplorabele staat. Civieltechnisch kan het gebouw als afgeschreven worden beschouwd en voldoet het niet als een veilige accommodatie voor sport en evenementen.

President Santokhi die het project toejuicht, erkent dat de sporthal heel wat aanpassingen behoeft. Hij benadrukte dat er ook beleid moet worden ontwikkeld voor het ontdekken van lokaal talent. Verder zullen jongeren uit achterstandswijken moeten meeliften met het nieuwe project. Hij gaf de stichting mee op zoek te gaan naar meer inkomstenbronnen en stelde voor het plan ook in regeringsraad te presenteren.

NIS-directeur Joel Martinus toonde zich ingenomen met de reactie van het staatshoofd. Hij heeft vanaf zijn aanstelling als directeur uit eigen middelen enkele ruimtes gerenoveerd. Echter benadrukte de directeur dat er nog veel plannen zijn. Binnen enkele jaren moet er iets moois en kostendekkend voor de gemeenschap zijn neergezet. Hij noemt onder meer een zwembad volgens internationale standaarden en appartementen voor gasten.

Het commercialiseren en renoveren van de accommodatie is tevens bedoeld voor het identificeren van talent, behoud van cultuur en organiseren van entertainment. Deze zaken zullen een continu proces moeten zijn en ertoe bijdragen dat sporters deelnemen aan nationale en internationale evenementen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Indoor Stadion moet commerciële instelling worden