zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
1
(1)

Nationaal crisisteam geïnstalleerd door President Santokhi

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Het staatshoofd heeft zich na het oriëntatiebezoek aan Brokopondo het afgelopen weekend door een team van deskundigen laten adviseren over de te nemen maatregelen betreffende de ondergelopen gebieden. Op maandag 23 mei heeft President Chandrikapersad Santokhi in een besloten vergadering op het ministerie van Buitenlandse Zaken, een Nationaal Crisisteam geïnstalleerd. 

Het Nationaal crisisteam valt onder de verantwoordelijkheid van het clusterteam van ministers bestaande uit de ministers van Financiën en Planning, Juspol, Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken, Regionale Ontwikkeling en Sport, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. In het crisisteam hebben verder zitting vertegenwoordigers van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), enkele leden van De Nationale Assemblee, een jurist en ter zake relevante instanties.

Het is de bedoeling dat er per ministerie en per district een werkgroep worden ingesteld ten behoeve van het crisisteam. Tussen het NCCR en de directeur van Financiën zal er een directe verbinding zijn zodat gelden ook direct beschikbaar gesteld zullen worden op basis van de begroting en behoefte van het NCCR. Verder worden er hubs ingesteld in diverse districten die gefaseerd worden uitgevoerd samen met het crisisteam. In de hubs zal ook onderwijs en gezondheidsmogelijkheden bekeken worden. Ook zal het opzetten van een mobiele veldhospitaal deel uitmaken van de hulp verdeeld over diverse gebieden.

De mogelijkheid zal bekeken worden voor inzet van helikopters van buitenlandse oliemaatschappijen lokaal en in de regio. De algehele veiligheidssituatie van de gemeenschappen die hun huis en eigendommen hebben verlaten, zal ook aandacht krijgen. Tevens zal de Public Relations ingaande vandaag een woordvoerder hebben bij het clusterteam van ministers, in deze de minister van ROS en daarnaast NCCR-coördinator Jerry Slijngard.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal crisisteam geïnstalleerd door President Santokhi