zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

Nationaal Bewustwordingsproject Toerisme van TCT geslaagd

lees ook ...

Opening International Mall of Suriname groot succes met drie...

De International Mall of Suriname (IMS) is officieel geopend met een driedaags festival van 5 tot 7 juli, gevierd met muziek, eten, cultuur en entertainment aan de Ringweg Zuid. President Chandrikaper...

Het eerste nationaal bewustwordingsproject van het directoraat Toerisme, dat ressorteert onder het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), waarbij GLO-leerlingen konden meedoen aan een opstel- en tekenwedstrijd in het kader van de toerisme bewust-wording voor Suriname is afgerond.

Op 20 april vond de prijsuitreiking aan de winnaars van de wedstrijd plaats. Minister Albert Jubithana en directeur Rabinderdath Boeddha van TCT zijn positief gestemd met de deel-name vanuit alle districten. “We zijn Surinamers op de eerste plaats en ik ben bijzonder trots om te zien dat deze kinderen vaderlandsliefde tonen”, zo sprak de TCT-bewindsman op donderdag 20 april 2023 tijdens een informatiebijeenkomst.

Het doel van deze bijeenkomst was het informeren van de toerisme stakeholders en de Surinaamse samenleving over de stand van zaken met betrekking tot het toerismebeleid en de toerismeactiviteiten die zijn uitgevoerd en nog in de planning staan voor later dit jaar. Minister Jubithana gaf aan hoe belangrijk de toerisme sector is voor een land. “Door de ontsluiting van Suriname zowel in het binnenland als in het buitenland, kunnen we een bijdrage leveren aan het bruto binnenlands product (BBP)”. Suriname heeft naar zeggen van minister Jubithana veel te bieden, maar de bewustwording is zeer noodzakelijk.

De minister zei tevreden te zijn met de interesse die de jeugd heeft getoond door deel te nemen aan de wedstrijden. Middels hun tekeningen en opstellen hebben ze getracht het mooie van Suriname uit te dragen. Volgens de bewindsman is hiermee de bewustwording zeker al op gang gebracht. Verder ziet hij de goedkeuring van de twee toerisme raamwetten als een mijlpaal. “Dit zal ook ertoe moeten bijdragen dat er gezamenlijk met de public en private sector toerisme verder ontwikkeld zal worden”, aldus minister Jubithana.

Directeur Boeddha zei over de wetten: “De wet is uiteindelijk gerealiseerd. We er zijn blij mee”. Naar zijn zeggen moeten innovatie en creativiteit de toon aangeven. De Wet Toerisme Autoriteit moet functioneren door te werken aan het bevorderen en verhogen van de sociale- en economische ontwikkeling en bijdrage van toerisme aan het welzijn en de kwaliteit van het leven van de Surinaamse gemeenschap.

Door middel van het duurzaam ontwikkelen en bevorderen van het toerisme is het beleid erop gericht deze sector te reguleren en te faciliteren binnen de nationale economie. In dat kader is het ministerie in februari gestart met een nationale “Toerisme Awereness Project”. Het doel van dit project is het ontwerpen en implementeren van een programma met verscheidene activiteiten voor capaciteitsopbouw voor duurzaam toerisme voor nationale gemeenschappen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Bewustwordingsproject Toerisme van TCT geslaagd