maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal beleidsplan voor migratie wordt voorbereid

lees ook ...

Jeugdigen gevlucht uit Opa Doeli

Het is Luciano Pinas en Joel Majokko gelukt om zondagavond  te ontsnappen uit het cellenhuis van Opa Doeli. De tieners zijn beiden 17 jaar oud. De twee jeugdige arrestanten waren in verzekering ges...

Er is een nationaal beleidsplan voor migratie in voorbereiding in ons land. Overheidsinstanties hebben zich op 15 september 2022 in hotel Courtyard by Marriott  gebogen over de verdere regulering hiervan. De Internationale Migratie Organisatie (IOM) heeft daarbij een rapport gepresenteerd met indicatoren voor het migratiebeleid.

Onderdirecteur Consulaire Zaken, Dina Pinas-Westfa zegt dat dit onderzoek in februari 2022 is aangevangen. De verschillende instellingen die betrokken zijn, zullen onderling het rapport tot zich nemen en over de verschillende aspecten discussiëren. Vervolgens zal de informatie doorgeleid worden naar de centrale overheid om op basis daarvan het Nationaal Migratie Beleidsplan te formaliseren.

Het plan zal moeten zorgen voor het terugdringen van illegaliteit wanneer het gaat om personenverkeer richting Suriname en ordenen van het migratiebeleid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal beleidsplan voor migratie wordt voorbereid