zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Albino’s Platform vraagt respect en acceptatie

lees ook ...

Jogi misdraagt zich in DNA

Mahinder Jogi heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) van zich laten horen op een ongepaste manier in ‘s lands vergaderzaal. Hij heeft waarnemend voorzitter van de assemblee  Harriet R...

“Wij willen ook gerespecteerd en geaccepteerd worden in de samenleving”, is de roep van Ronald Baina, ondervoorzitter van het Nationaal Albino’s Platform (NAP). Enkele bestuursleden van het NAP brachten dinsdag een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Dit is de eerste keer dat de organisatie op dit niveau aandacht vraagt voor haar bestaan. Aan de vp hebben zij gevraagd voor de nodige ondersteuning van de regering bij de waardering van de albino’s in de samenleving.

“Het platform is een organisatie met als doelstelling het behartigen van de belangen van de albino’s in de ruimste zin des woords”, zegt Baina die ook medeoprichter is van het platform. Georgine Baina-Towo, oprichter van het platform, verduidelijkt dat er in de samenleving albino’s zijn die vol potentie zitten. Echter kan die potentie niet ten volle naar buiten komen, omdat er een drempel is doordat mensen een bepaald stigma hebben over deze groep.

Leden van NAP. Foto DVC

Het bezoek aan de vp was in het kader van de internationale dag van de Mens met Albinisme op 13 juni. Albinisten hebben een lichte huidskleur, opvallend wit haar en rode gevoelige ogen bij zonnig weer. Ze hebben heel weinig tot geen pigment in de huid. Hun thema tevens motto is, “Gewoon mens als u”. Hiermee wijzen zij erop dat zij geaccepteerd wensen te worden zoals ze zijn.

Aan de hand van een registratie zal het platform in stad als district schoolgaanden met albinisme en volwassen leden van deze groep in de bloemetjes zetten als teken van acceptatie en waardering. Het ligt in de bedoeling dit tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Het NAP, dat opgericht is op 3 december 2021, wil ook de nodige ondersteuning geven aan de opbouw van Switi Sranan Kondre”. Vp Brunswijk stelde het bezoek van de organisatie zeer op prijs. Hij beloofde dat hun roep gehoord is en elke Surinamer een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de opbouw van ons land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Albino's Platform vraagt respect en acceptatie