Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Natio Suriname voor het eerst geplaatst voor Gold Cup

Geplaatst

op

door

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich voor het eerst sinds 1985 geplaatst voor de Gold Cup. Het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben vindt plaats in 2021. Suriname verzekerde zich van een startbewijs door met 2-1 te winnen in en van Nicaragua in een beslissend kwalificatieduel.

De doelpunten van Suriname kwamen op naam van Ivenzo Comvalius en Nigel Hasselbaink, oud-speler van onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles.

Voor Hasselbaink was het zijn eerste doelpunt nadat hij afgelopen week zijn debuut als international had gemaakt. Zijn meespelen is het gevolg van een belangrijk besluit van de Surinaamse voetbalbond SVB, die na lange bestudering van wetgeving tot de conclusie is gekomen dat Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. De SVB kan nu meer spelers met eredivisie-ervaring interesseren om voor Suriname uit te komen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Surinder

Groot nieuws .. Dit gaat de boeken inAdvertentie

Sport

Bigi Boi krijgt droomgevecht tegen Ngannou

Geplaatst

op

door

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik is zelfverzekerd en gaat ervan uit dat hij zijn komend gevecht tegen Francis Ngannou ook in winst zal omzetten. Dit is trouwens ook een gevecht waar hij van heeft gedroomd. Deze wedstrijd is op 28 maart 2020 in de Verenigde Staten van Amerika. De Mixed Martial Arts vechter ging tijdens een persconferentie ook in op het veel besproken gevecht tegen Alistair Overeem.

Rozenstruik is enthousiast over het gevecht, vooral na de reactie van Ngannou enkele dagen terug over het laatste gevecht tegen Overeem. “Hij zei dat hij onder de indruk is van hoeveel geluk ik heb. Dat wil zeggen hij ‘disrespect’ me nu al. Wat ik doe respecteert hij niet en daar gaat hij voor betalen”, luidt de duidelijke boodschap van Rozenstruik naar Ngannou. Tijdens de persconferentie is ook het contract getekend voor dit gevecht.

Rozenstruik is de samenleving dankbaar voor de ondersteuning en het warm onthaal bij zijn aankomst in Suriname. Ook het feit dat zijn vader aanwezig was tijdens het gevecht tegen Overeem, stemde hem goed.

Hij gaf aan dat hij respect heeft voor elke tegenstander. Ook heeft hij Overeem een beterschapswens gestuurd. De voorbereidingen voor het gevecht tegen Ngannou zijn al begonnen. Trainer Michael Babb riep de samenleving op om 300% achter Bigi Boi te staan. De inzet is om kampioen te worden van de UFC.

Lees verder

Nederland

Feyenoord hoopt op wonder in Europa League

Geplaatst

op

door

Is Nederland na de winterstop met nog twee of drie clubs actief in de Europa League? Feyenoord kan Ajax en AZ vergezellen, maar de Rotterdammers hebben daar donderdag wel een klein wonder voor nodig.

Feyenoord begint de laatste speelronde in groep G als vierde met 5 punten. Young Boys en FC Porto hebben allebei 7 punten en Rangers FC leidt met 8 punten. Feyenoord bereikt alleen de knock-outfase als het zelf in Portugal van FC Porto wint en Rangers FC voor eigen publiek met Young Boys afrekent.

Doelman Justin Bijlow keert na een elleboogblessure terug in de selectie, maar staat nog niet in het basiselftal. Verder ontbreekt spits Nicolai Jørgensen wegens persoonlijke omstandigheden. Vleugelverdedigers Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps en doelman Kenneth Vermeer zijn allen ook nog steeds niet inzetbaar.

AZ neemt het in Engeland op tegen Manchester United. Beide clubs zijn al zeker van de volgende ronde. Bij winst eindigt AZ als eerste in de poule.

PSV, dat de volgende ronde niet meer kan bereiken, besluit het Europese seizoen met een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Rosenborg.

ANP

Lees verder

Meest gelezen