maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Natingebouw krijgt facelift

lees ook ...

Een aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzettin...

Stopzetting van het salaris van 1400 ambtenaren door het ministerie van Financiën en Planning heeft geen reactie gekregen. Zesduizend mensen kwamen hiervoor in aanmerking. Het loon van 1800 man, werd ...

Het Natuur Technisch Instituut (Natin) krijgt een opknapbeurt. Staatsolie sponsort dit samen met anderen. Zij die verbonden zijn aan dit schoolgebouw zijn zeer ingenomen met de vernieuwingen. Wel moeten de ICT-lokalen nog een beurt krijgen. Ook voor de LBO en AMTO-gebouwen op het terrein moet er financiering gezocht worden.

Studenten zijn aangenaam verrast met het nieuwe gezicht van de school. Sommigen garanderen dat zij goed zullen omgaan met hun aantrekkelijk schoolgebouw.

Een Scheikundeleerkracht die eerst als student verbonden was aan de school en nu leerkracht is maakt nu ook de metamorfose mee. “Ik begon met lesgeven toen ik 21 jaar was, en ik ben er nog steeds, al langer dan 30 jaar verbonden aan deze school. Nu zie ik eindelijk een verandering. Het is heel prettig voor het oog, maar nog belangrijker, aantrekkelijk voor de leerlingen,” deelt zij mee.

Natin-directeur, Iwan Ganga, geeft te kennen dat er veel geld is geïnvesteerd in het gebouw, inclusief de leslokalen, machines en elektriciteit. “We mogen best tevreden zijn dat Staatsolie NV en andere oliemaatschappijen zich intensief bezighouden met het Natin. Staatsolie had al lokalen bijgebouwd en machines geplaatst, maar helaas kunnen we er nog geen gebruik van maken omdat de elektriciteit nog niet in orde is,” aldus Ganga, die ook oog heeft voor de andere gebouwen op het terrein.

De 90 werkdagen, die gepland waren voor de uitvoering blijken nu onvoldoende door omstandigheden. Het werk zal nog een paar weken duren.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatingebouw krijgt facelift