maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Natin in Nickerie viert World Wetlands Day met educatieve presentatie

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) te Nickerie heeft vrijdag een belangrijke presentatie georganiseerd ter ere van World Wetlands Day. De informatieve sessie, gericht op het belang en de bescherming van watergebieden, werd gepresenteerd door Ester Stroom en Chavelli Martodidjojo van de afdeling Educatie en Voorlichting van ‘s Lands Bosbeheer.

De kernboodschap van de presentatie benadrukte het cruciale belang van watergebieden en de noodzaak voor hun bescherming. In het interactieve gedeelte van het programma werden de studenten, onderverdeeld in vier groepen, uitgedaagd om zich te verdiepen in een van de vier thema’s: Care, Resource, Support en Nurture. Ze moesten deze thema’s uitwerken en presenteren, wat inzicht gaf in de perspectieven van deze middelbare scholieren op het behoud van natte gebieden.

De viering van World Wetlands Day, die wereldwijd op 2 februari plaatsvindt, draagt dit jaar het thema: Wetlands and Human Wellbeing. Dit onderstreept het belang van wetlands voor de gezondheid en het welzijn van de mens, en de noodzaak om deze kostbare ecosystemen te beschermen en te behouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNatin in Nickerie viert World Wetlands Day met educatieve presentatie