zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4
(1)

Narcoticabrigade vernietigt enorme hoeveelheid drugs te Kraka

lees ook ...

De Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zondag de meer dan 1.000 kilogram drugs die onlangs in het Tibitigebied is gevonden, verbrand. De verbranding vond plaats te Kraka onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM).

Onder strenge bewaking van de gespecialiseerde dienst werd de drugs getransporteerd naar de plaats van verbranding. Onderweg naar de locatie kreeg het voertuig waarin de drugs werd getransporteerd, een technisch mankement.

De weg werd voor enig moment afgesloten en na interventies te hebben gepleegd werden de werkzaamheden voortgezet. Op de locatie van verbranding werd wederom door een lid van het Openbaar Ministerie een algehele controle gedaan en vervolgens verbrand.

Volgens KPS-woordvoerder Milton Bisschop zijn verschillende drugssoorten, die van april tot september in beslag zijn genomen, vernietigd. Het gaat onder andere om:
34561.1 gram cocaïne in vaste vorm
2220 ml cocaïne in vloeibare vorm
53766.45 gram marihuana
3175.09 gram hasj
359 Xtc-pillen
Metham oftewel sukru 12.96 gram
en de drugs afkomstig van het Tibiti gebied in 950 blokken met een totaal gewicht 1.069 kilo.

De verbranding van drugs te Kraka. Foto: KPS

Intussen is in opdracht van het OM de illegale landingsbaan te Tibiti met explosieven onklaar gemaakt. Het is door de kraters die zijn ontstaan niet meer mogelijk dat vliegtuigen landen.

Het tweemotorige vliegtuig dat werd aangetroffen is ter plekke, in opdracht van het OM, in brand gestoken. Er zijn meerdere illegale landingsbanen geïdentificeerd die ook zullen worden vernietigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNarcoticabrigade vernietigt enorme hoeveelheid drugs te Kraka