dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Naomi Josafat derde vrouwelijke landmeter van Suriname

lees ook ...

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Natio...

Naomi Josafat is de derde vrouwelijke landmeter van Suriname en ook de eerste vrouw uit de binnenlandse gemeenschap. President Chan Santokhi die Josafat gisteren conform de GLIS-wet in haar nieuwe functie beëdigde, spreekt van een mijlpaal voor zowel de Surinaamse als de binnenlandse gemeenschap. Josafat is de eerste beëdigde landmeter sedert 2018. President Santokhi sprak van een voortreffelijk en zware taak die op haar schouders rust.

Het staatshoofd benadrukte dat een landmeter in het gronduitgifteproces een bijzondere taak heeft, namelijk het opmeten van percelen en vervaardigen van figuratieve kaarten. Josafat kreeg gisteren de verantwoordelijkheid op zich om als beëdigde landmeter de grondrechtelijke status van een perceel op het Domeinkantoor en het MI-GLIS nauwkeurig vast te stellen.

“Vandaag krijgt u de taak om kwaliteitswerk op basis van zorgvuldigheid te leveren en ook om burgers van Suriname bij te staan. Veel burgers hebben hulp nodig met hun grondvraagstukken en zij worden ook geconfronteerd met wachttijden voor perceel ID’s, maar meer nog de bureaucratie”, sprak het staatshoofd.

“Echter wordt de gemeenschap ook geconfronteerd met landmeters die helaas misleidend bezig zijn en dat kunnen wij als regering niet accepteren”, zei de president. Dergelijke klachten worden reeds in behandeling genomen door het Tuchtcollege dat op zeer korte termijn geactiveerd zal worden.

Met haar beëdiging tot landmeter verbindt Josafat zich aan de primaire eisen die aan haar functie verbonden zijn. Deze vertalen zich in: wiskunde, ruimtelijke inzicht, goed in details, communicatief sterk, zelfstandig kunnen werken, besluitvaardigheid, kwaliteit en precisie werk.

Landmeter Josafat zegt haar beroep te zullen uitoefenen om de samenleving te dienen naar eer en geweten. Ze spreekt van een heel bijzondere beroep, waarbij ook veel vraagstukken beantwoord moeten worden. Zij steekt vrouwen die ook dit beroep willen uitoefenen een hart onder de riem om hun droom te volgen. Collega’s die in de fout gaan, vraagt zij om dit geen traditie te maken, maar te werken aan de opbouw van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaomi Josafat derde vrouwelijke landmeter van Suriname