maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(2)

Naomi Hoever nieuw voorzitter van Surinaamse Vereniging van Journalisten

lees ook ...

Verjonging inspectieapparaat: “Eerste ronde selectie s...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. ...

Tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering op woensdagavond is Naomi Hoever verkozen tot voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ). Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Elvira Rijsdijk, Eliezer Pross, Seshma Bisissar en René Gompers. Conform het Huishoudelijk Reglement zullen de functies binnen het bestuur worden ingevuld en zal het bestuur worden aangevuld tot maximaal zeven leden.

Hoever neemt de leiding over van het afgetreden bestuur onder leiding van Vishmohanie Thomas, dat eerder deze maand zijn functie neerlegde. Dit besluit werd genomen omdat het bestuur statutair niet voltallig was en de voorzitter om persoonlijke redenen moest aftreden.

In haar dankwoord benadrukte de nieuwe SVJ-voorzitter dat de journalistenvereniging voor diverse uitdagingen staat. Dit omvat het implementeren van nieuwe en moderne processen, het bevorderen van saamhorigheid binnen de organisatie, het verbeteren van de kwaliteit van het journalistieke beroep en het werven van nieuwe leden. “Het is belangrijk dat de SVJ zich blijft inzetten voor de persvrijheid en de vrije meningsuiting van burgers,” aldus Hoever.

Na hun verkiezing hebben de nieuwe bestuursleden de SVJ-belofte afgelegd in handen van de afgetreden voorzitter Thomas. Vervolgens droeg Thomas de leiding van de journalistenvereniging symbolisch over aan Hoever door haar de voorzittershamer te overhandigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaomi Hoever nieuw voorzitter van Surinaamse Vereniging van Journalisten