woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Naleving Covid-19-maatregelen van belang voortzetting onderwijs

lees ook ...

SWM weerlegt valse geruchten: Drinkwater is veilig en betrou...

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft korte metten gemaakt met de verspreiding van valse geruchten over vermeende vervuiling van hun drinkwater met cyanide. Het ISO 9001:2015-gecertifi...

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), blijft benadrukken dat het naleven van de Covid-19-maatregelen van belang is voor het voortzetten van het onderwijs. “We zijn er bewust van de bezorgdheid van de vele besmettingen. Het ministerie geeft steeds door aan de scholen dat allen zich moeten houden aan de Covid-19-protocollen. Daarnaast dienen behalve de schoolleiders en leerkrachten, ook studenten en ouders te allen tijde de MoHanA-maatregelen na te leven.

Dit zegt Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs. De start van het tweede kwartaal van dit schooljaar is een besluit van MinOWC, die in goed overleg is gedaan met het ministerie van Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. De opkomst van leraren was op de eerste schooldag van de basis- en VOJ-scholen, op vrijdag 7 januari 2022, goed te noemen.

Daartegenover was de opkomst van de leerlingen minder. Deze informatie is verzameld na gesprekken te hebben gevoerd met de verschillende lidbonden van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), geeft Valies-Ormskirk aan. Met betrekking tot het besluit inzake de voortzetting van onderwijs op scholen wordt er geanticipeerd op de Covid-19-situatie in Suriname. Naar aanleiding van de milde gevolgen van de Omicron variant is geadviseerd dat de schooldeuren wederom open mogen.

“Mocht het zijn dat de situatie zodanig is dat we die niet meer in de hand hebben, zullen we de scholen moeten sluiten. We hopen dat er geen schoolonderbreking komt, anders worden de achterstanden vele male groter en dat is moeilijk in te halen,” stelt directeur Valies-Ormskirk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaleving Covid-19-maatregelen van belang voortzetting onderwijs