vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Naks wil Sranangtongo dichterbij samenleving brengen

lees ook ...

Woning afgebrand te Santodorp

Een woningbrand in het ressort Santo Dorp maakte op maandag 28 november een gezin van zes dakloos. De politie van het bureau Santo Dorp deed na melding van de woningbrand op de hoek van de Carolinasho...

21 februari, de Internationale Dag der Moedertalen, moet gezien worden als een unieke mogelijkheid om het Sranangtongo uit te dragen en dichterbij de bevolking, waaronder kinderen, te brengen. Daarom organiseert de Naks Unit Sranantongo traditioneel ook dit jaar deze bijzondere internationale dag.

“Normaliter organiseren wij voorleesactiviteiten op scholen. Met het voorlezen van verhalen in het Sranantongo wil Naks onderstrepen dat het Sranantongo een belangrijke moedertaal is, die Surinamers met trots als communicatiemiddel moeten hanteren in hun dagelijks leven.

De organisatie Naks zorgt voor gezellige en spannende Sranantongo voorleesactiviteiten, waarbij kinderen van hun moedertaal kunnen genieten. Ze ervaren dat het een taal is die even belangrijk is als de andere talen die ze kennen of dagelijks horen. Een taal die ze niet moeten wegstoppen, maar die meer waardering moet krijgen als onderdeel van ons Surinaams cultureel erfgoed en van hun verdere ontwikkeling.

Naks hoopt op deze wijze een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en versterking van de zelf-identiteit van de deelnemers, in het bijzonder de schooljeugd. Vanwege de Corona-maatregelen zal het organiseren van fysieke voorleesactiviteiten niet mogelijk zijn. Daarom is besloten om de verhalen dit jaar via de media en social media te presenteren door middel van creatieve acties als verhalen, zang, muziek en spel.

21 februari door de Unesco uitgeroepen tot de Internationale Dag der Moedertalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNaks wil Sranangtongo dichterbij samenleving brengen