woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Najaars inzaai padi is veilig gesteld

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

De padieboeren aan de linkeroever van de Nickerierivier zijn door de reparatie van twee van de vier pompen te Wakay verzekerd van irrigatiewater uit het 66 kilometers lange Corantijnkanaal voor de aankomende padie inzaai. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht een oriëntatiebezoek aan de pompgemalen te Wakay en Wageningen.  

De middelen voor het onderhoud zijn vrijgemaakt door onze overheid en de International Development Bank (IDB). De bedrijven Bosman en Pasman uit Nederland hebben het ondanks de korte tijd klaargespeeld om de deadline van medio oktober 2021 te halen. De minister was tijdens zijn oriëntatie bezoek vergezeld van districtscommissaris Senrita Gobardhan en directeur August Lila van Overliggend Waterschap Multi-purpose Corantijn Project(OWMCP).

Bij het pompgemaal te Wageningen zijn de drie pompen al geruime tijd buiten bedrijf. De firma Kuldipsingh is aangetrokken om één van de oude pompen te vervangen met een nieuwe pomp uit India. Thans draait er een noodpomp en op de korte termijn zal één van de oude pompen ook bedrijfsklaar zijn. Het afgelopen seizoen kon er niet ingezaaid worden vanwege zware wateroverlast. Met de inwerkingstelling van voornoemde pompen kan de inzaai te Wageningen weer opgestart worden.

Er is gezorgd voor militaire bewaking bij beide pompgemalen. De minister van Lvv doet  een beroep op de samenleving om de pompen te helpen bewaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNajaars inzaai padi is veilig gesteld