vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
4
(1)

Nachtbussen NVB worden weer ingezet na twee jaar

lees ook ...

05 december, kinderdag

President Santokhi wenste alle kinderen vandaag 05 december een leuke kinderdag toe met de woorden: "vandaag 05 december, vieren we met ons allen Kinderdag. Een dag waarop alle kinderen extra in de bl...

De nachtbussen van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), die de dienstverlening  moesten stoppen door de pandemie worden weer ingezet. “Maar er blijkt nog altijd behoefte aan de bussen te zijn”, meldt Marvin Abiansi, onderdirecteur operationele diensten van het NVB.

Men is gestart op zeven trajecten namelijk: Geyersvlijt, Paramaribo-Flora-Sunnypoint, Paramaribo-Kwatta-Sophia’s Lust, Paranam, Richelieu, Tout Lui Faut en Zanderij. De bussen rijden nu elk twee ritten. Vóór de uitbraak van de pandemie werden er drie ritten gereden. “We gaan eerst na of er daadwerkelijk weer animo is voor deze dienst en doen het stapvoets”, legt Abiansi verder uit. De evaluatie volgt na een aantal maanden. Dan zal de dienst een besluit nemen ten aanzien van het aantal te rijden ritten en trajecten.

Mensen die nachtdiensten doen zien de bussen als een uitkomst. Ook zij die na het werk inkopen moeten doen in de binnenstad maken gebruik van deze bussen. “Ze hoeven dus geen verlof speciaal hiervoor te nemen en de winkels krijgen meer klanten”, zegt de onderdirecteur verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNachtbussen NVB worden weer ingezet na twee jaar