zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nabestaanden coviddoden mogen covidsteun vragen

lees ook ...

Milieuweek 2023 brengt duurzame ontwikkelingsdoelen tot leve...

In het kader van Milieuweek 2023 heeft de Stg. SuReSur, op initiatief van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), verschillende activiteiten georganiseerd op scholen in 7 districten v...

De nabestaanden van personen die overleden zijn ten gevolge van het covidvirus mogen bij het ministerie aankloppen voor steun als ze hun dierbaren vanwege geldgebrek niet kunnen begraven. De steun kan lopen tot een bedrag van SRD 10.000. Ook minderjarigen die beide ouders kwijt zijn en niet instaat zijn te betalen kunnen een bedrag van SRD 20.000 aan uitgekeerd krijgen. Dit besluit is volgens de bewindsman reeds goedgekeurd door de Raad van Ministers (RvM) en ingegaan op 1 juni 2021. Deze mededeling deed de minister van Sozavo, Uraiqit Ramsaran op maandag 21 juni 2021 in De Nationale Assemblee (DNA).

Minister Ramsaran gaf verder aan dat hij samen met de communicatie unit van het ministerie bezig modellen uit te werken om de steunmaatregelen beter uit te leggen aan de samenleving. Ramsaran liet weten dat er momenteel verschillende werkarmen binnen de overheid bij elkaar zijn gekomen om op verschillende gebieden steun te bieden aan de samenleving. Hij noemde als voorbeeld het voedselpakkettenproject dat vanuit het Bureau Eenheid gecoördineerd wordt. Ook de verschillende sociale maatregelen die genomen zijn ter ondersteuning van de samenleving. Het ministerie van Sozavo levert daarbij een bijzondere bijdrage en werkt richting een duurzame oplossing van de problemen van mensen die in nood verkeren.

De minister de verhoogde sociale uitkeringen aan sociaal zwakkeren gepresenteerd. AOV’ers krijgen eind juni SRD 1000 uitbetaald. De AKB gelden zijn ook opgetrokken van SRD 75 naar SRD 125. “Er is ook gekeken naar de verschillende financiële bijstand, de uitkeringen ten aanzien van de mensen met een beperking, die krijgen eind juni SRD 750. Voor de zwakke huishoudens was het SRD 33,=. Dit bedrag is helemaal onacceptabel, want met een SRD 33 kon je toen al niet uitkomen, laat staan nu. Eind juni verdienen de zwakke huishoudens SRD 1000”, liet de minister weten.

Verder liet de minister weten dat het ministerie tracht met het ‘Moni karta’ systeem over te stappen van kasbetalingen naar girale betalingen. Dit wordt i.s.m met de Vereniging van Bankiers, Bnets en het ministerie van Financiën en Planning gedaan. Hierdoor kunnen personen met een beperking en de personen in het binnenland een eigen bankrekening hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNabestaanden coviddoden mogen covidsteun vragen